Retete de post
1. Ciorbă de legume (de post)
Ingrediente:
-
Ceapă, morcovi, țelină, păstârnac
-
Cartofi, dovlecel, ardei
-
Roșii sau bulion
-
Sare, piper, leuștean, ulei
-
Borș sau lămâie pentru acrire
Mod de preparare:
Călești ceapa și morcovul în puțin ulei, adaugi restul legumelor tăiate cubulețe și apa. La final, acriți cu borș și puneți verdeața.
🍛 2. Tocăniță de ciuperci
Ingrediente:
Ciuperci, ceapă, usturoi, bulion, ulei, sare, piper, cimbru.
Preparare:
Călești ceapa, adaugi ciupercile, apoi usturoiul și condimentele. Pui bulion și un pic de apă. Fierbi 10–15 minute.
🥗 3. Salată de vinete de post
Ingrediente:
Vinete coapte, ceapă tocată fin, ulei, sare, piper, lămâie.
Preparare:
Se amestecă vinetele tocate cu ulei turnat treptat. Adaugi ceapa și asezonezi.
🌯 4. Sarmale de post cu ciuperci și orez
Ingrediente:
Varză murată, orez, ceapă, ciuperci, morcov, ulei, bulion, cimbru.
Preparare:
Umplutura se face din orez călit cu ceapă și ciuperci. Rulezi în foi de varză, adaugi bulion și fierbi la foc mic.
🍝 5. Paste cu sos de roșii și busuioc
Ingrediente:
Paste fără ou, roșii/bulion, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper.
Preparare:
Sotezi usturoiul, adaugi roșiile și condimentezi. Fierbi pastele și le amesteci.
🥘 6. Mâncare de linte
Ingrediente:
Linte, ceapă, morcov, usturoi, foi de dafin, boia, ulei.
Preparare:
Călești ceapa și morcovul, adaugi lintea și apă. Condimentezi după gust.
🥔 7. Cartofi la cuptor cu rozmarin
Ingrediente:
Cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin.
Preparare:
Tai cartofii felii, îi amesteci cu condimente și îi coci până devin aurii.
🍰 8. Desert de post: Negresă
Ingrediente:
Făină, zahăr, cacao, apă minerală, ulei, esență de rom, praf de copt.
Preparare:
Amesteci ingredientele uscate, adaugi apa și uleiul. Coci în tavă 30–35 min.

Comentarii
Trimiteți un comentariu