Retete de post

 


1. Ciorbă de legume (de post)

Ingrediente:

  • Ceapă, morcovi, țelină, păstârnac

  • Cartofi, dovlecel, ardei

  • Roșii sau bulion

  • Sare, piper, leuștean, ulei

  • Borș sau lămâie pentru acrire

Mod de preparare:
Călești ceapa și morcovul în puțin ulei, adaugi restul legumelor tăiate cubulețe și apa. La final, acriți cu borș și puneți verdeața.


🍛 2. Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:
Ciuperci, ceapă, usturoi, bulion, ulei, sare, piper, cimbru.

Preparare:
Călești ceapa, adaugi ciupercile, apoi usturoiul și condimentele. Pui bulion și un pic de apă. Fierbi 10–15 minute.


🥗 3. Salată de vinete de post

Ingrediente:
Vinete coapte, ceapă tocată fin, ulei, sare, piper, lămâie.

Preparare:
Se amestecă vinetele tocate cu ulei turnat treptat. Adaugi ceapa și asezonezi.


🌯 4. Sarmale de post cu ciuperci și orez

Ingrediente:
Varză murată, orez, ceapă, ciuperci, morcov, ulei, bulion, cimbru.

Preparare:
Umplutura se face din orez călit cu ceapă și ciuperci. Rulezi în foi de varză, adaugi bulion și fierbi la foc mic.


🍝 5. Paste cu sos de roșii și busuioc

Ingrediente:
Paste fără ou, roșii/bulion, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper.

Preparare:
Sotezi usturoiul, adaugi roșiile și condimentezi. Fierbi pastele și le amesteci.


🥘 6. Mâncare de linte

Ingrediente:
Linte, ceapă, morcov, usturoi, foi de dafin, boia, ulei.

Preparare:
Călești ceapa și morcovul, adaugi lintea și apă. Condimentezi după gust.


🥔 7. Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:
Cartofi, ulei, sare, piper, rozmarin.

Preparare:
Tai cartofii felii, îi amesteci cu condimente și îi coci până devin aurii.


🍰 8. Desert de post: Negresă

Ingrediente:
Făină, zahăr, cacao, apă minerală, ulei, esență de rom, praf de copt.

Preparare:
Amesteci ingredientele uscate, adaugi apa și uleiul. Coci în tavă 30–35 min.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Moș Crăciun cu plete dalbe

Pictura Bisericii

Postul Crăciunului